IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
20:33 | 7 август 2018
Обновен: 02:00 | 22 март 2024

Полицай трафикант заряза афганистанци в Карлово

Взел им 2000 лв., за да ги закара от Бургас до София

По материала работи: Ставри Таргов
Полицай трафикант заряза афганистанци в Карлово

Шестима нелегални мигранти спипа полицията в Карлово. Всички те са афганистанци на възраст от 15 до 22 години. Оказа се обаче че трафикантът, който ги е зарязал, е полицай от СДВР.

 

Колегите му са го арестували в Пирдоп. Оказало се, че има и трима съучастници, двама от които вече са задържани, а третият се издирва.

 

29-годишният полицай – трафикант е прибрал 2000 лв., за да транспортира нелегалните от Бургас към София, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

 

На 5 август трафикантът натоварил шестима афганистанци в Бургас и ги оставил в София. Веднага след това тръгнал обратно, за да качи останалите щестима мигранти, които го чакали в морския град.

 

На магистрала "Тракия" обаче полицаи опитали да го спрат четири пъти. Техният колега-трафикант не се подчинявал на подаваните сигнали със стоп палка и карал с бясна скорост.

 

Стигнал до центъра на Карлово, където стоварил афганистанците, взел им още 100 долара с обяснението, че са му нужни, за да разреши с тях проблемите с предвижването им и отпрашил към Пирдоп.

 

По пътя изхвърлил от колата дрехите на емигрантите, като задържал само по ценните им вещи. В Пирдоп вече бил арестуван.

 

При обиска полицаите намерили в тока на обувката му прахообразно вещество, за което той твърдял, че не е наркотик, а възбудител, за да може да го държи буден и да извърши успешно двата курса с афганистанците от Бургас към София.

 

В апартамент в столицата са били открити още афганистанци, като заедно с изоставените шестима броят им е 22.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна