IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
15:59 | 7 август 2018
Обновен: 07:18 | 19 март 2024

Задържаха столичен полицай, возил бежанци от Бургас до София

За два курса на служителя на реда са обещани 2000 лв.

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха столичен полицай, возил бежанци от Бургас до София

Полицията в Пловдив задържа 29-годишен полицай от София, обвинен в трафик на бежанци, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от bTV.

 

Рано тази сутрин арестуваният мъж е прекарал с лек автомобил шестима бежанци от Бургас към София. След това се върнал отново до Бургас и взел други шестима души, които трябвало да стигнат до квартира в София.

 

Движейки се по магистрала „Тракия” обаче, е забелязан от полицейски служители, които направили опит да спрат автомобила, но неуспешно. Различни полицейски екипи се опитали да спрат колата в района на Сливен, Стара Загора и край Пловдив.

 

Полицаят се е отклонил от магистралата, опитвайки се да избегне служителите на реда, и около Карлово е изоставил шестимата афганистанци.

 

По-късно той е задържан в Пирдоп, като в колата му е намерена неговата служебна карта.

 

Полицията е установила, че служителят на реда е извършил тези два курса, след като му е обещана сумата от 2000 лв., предаде кореспондент на bTV в региона.

 

В квартира в София органите на реда са открили общо 16 чужди граждани.

 

Полицаят е задържан за 72 часа. Заловени са и други трима негови съучастници.

Коментари

Новини Варна