IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
17:23 | 8 септември 2018
Обновен: 05:55 | 25 февруари 2024

След катастрофата с бус край Разград дядо Еньо e в кома, другите - с травми

Шофьорът на ТИР-а е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост

По материала работи: Пламен Янков
След катастрофата с бус край Разград дядо Еньо e в кома, другите - с травми

Възрастен мъж, потрадал при катастрофата край Разград, е в най-тежко състояние. 81-годишния дядо Еньо от Срацимир е в кома, със съчетани травми и опасност за живота.


Останалите пострадали са контактни, с различни фрактури и наранявания, съобщи окръжният прокурор Тихомир Тодоров.
Тежката катастрофа, която затвори пътя от Разград за Благоево, стана малко след 10.00 ч. днес. Микробус "Форд Транзит" със силистренска регистрация и разградски ТИР се удариха челно на един от завоите към местността "Пчелина".

 

В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събора в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всичките 18 души (с водача) бяха откарани в Многопрофилната болница за активно лечение в Разград.

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети болницата, за да се информира лично за състоянието на пострадалите. Тя е патрон на Осмия капански събор в село Садина и след като научила за пътния инцидент със 17 души от село Срацимир, веднага тръгнала към Разград.

 

Илияна Йотова, заедно с окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е разговаряла с пострадалите и с лекарите, след което отпътува от Разград, предаде БТА, цитирана от dnes.bg.

 

Тодоров информира, че Йотова е предложила да окаже помощ и е попитала има ли нужда от кръводаряване, но лекарите са заявили, че разполагат с всичко необходимо.

 

Шофьорът на ТИР-а - 48-годишният П.С. от Разград, е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост.

Коментари

Новини Варна