IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
12:32 | 23 септември 2018
Обновен: 11:17 | 13 април 2024

Пак блокираха пътя от Карнобат за София

Кметът на града Георги Димитров заяви, че ако фабриките останат затворени, това ще е пагубно за местната община

По материала работи: Борис Проданов
Пак блокираха пътя от Карнобат за София

Работници от затворените фабрики на "Винпром Карнобат" блокираха пътното платно от Карнобат за София. Недоволните протестират трети ден с искане да бъдат върнати на работните им места. Протестиращи носеха плакати "Ние не сме престъпници". Те казаха, че са обречени на глад, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е неоснователно. В трите завода и обектите на фирмата работят повече от 2000 души. Заводите за производство и преработка на алкохол на бизнесмена Миню Стайков са запечатани от служители на Агенция "Митници". 


Кметът на Карнобат Георги Димитров заяви, че ако фабриките останат затворени, това ще е изключително пагубно за местната община, тъй като тя е зависима от този бизнес.
Струпване на недоволни има и пред централния вход на завода в село Церковски с искане да бъдат допуснати до работните им места. Пред портала на производствената база в село Венец също има работници с плакати и знамена. Вчера недоволните блокираха за три часа движението на железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена близост до завода в село Церковски.


От управата на "Винпром Карнобат" казаха, че камиони пълни с грозде чакат пред обектите, а продукцията гниела. 


Днес изтича 48-часовият срок, който бе наложен от Агенция "Митници" за запечатването на обектите. Заповедта е обжалвана. Очаква се Районният съд в Карнобат да излезе с решение дали да бъде удължен срокът.

 

БТА

Коментари

Новини Варна