IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:53 | 7 октомври 2018
Обновен: 16:26 | 21 март 2024

Арест за дрогиран, задигнал кола и подкарал друга

19-годишен извършил серия от престъпления само за 24 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Арест за дрогиран, задигнал кола и подкарал друга

В Омуртаг е задържан извършител на серия престъпления, извършени за по-малко от едно денонощие, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

 

Установено е, че това е 19-годишен младеж, който е извършил кражба от училище, противозаконно е отнел лек автомобил и е бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества.

 

Младият мъж от село Величка е отнел в Омурнаг лек автомобил "Опел Корса" с бургаска регистрация - собственост на мъж от града. Впоследствие колата е намерена изоставена на паркинг.

 

Разследващите установили още, че младежът е проникнал през незатворен прозорец в сградата на училище в Омуртаг, откъдето откраднал метален шкаф с намиращи се в него 500 лв., документи и два лаптопа. Освен това той е разбил и монетник на намираща се в сградата на учебното заведение кафе машина, като е извършил оттам кражба на 85 лв. на монети.

 

А вчера около 18,20 часа, при полицейска проверка на лек автомобил "Мини купър", е установено, че той управлява след употреба на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна