IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
20:41 | 9 октомври 2018
Обновен: 11:04 | 9 април 2024

Освобождават чужденеца, чието алиби се проверяваше относно убийството в Русе

Румънецът с украински произход бе задържан за евентуална съпричастност към смъртта на Виктория Маринова

По материала работи: Пламен Янков
Освобождават чужденеца, чието алиби се проверяваше относно убийството в Русе

Румънският гражданин, който бе задържан в рамките на продължаващото разследване на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, ще бъде освободен, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град старши комисар Теодор Атанасов, цитиран от Дарик. По думите му няма други обстоятелства и факти, които разследващите могат да съобщят към момента.

 

Атанасов излезе от оперативния щаб, сформиран за разкриването на убийството, в който участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и прокурори от Върховна касационна прокуратура.


Конкретно заподозряно лице по случая няма, каза по-рано днес Атанасов. Румънецът с украински произход бе задържан за евентуална съпричастност към убийството на 30-годишната жена.


30-годишната Виктория Маринова, която е била административен директор и водещ на предаване в местна телевизия в Русе, бе намерена мъртва в обрасло с растителност място до алея край Дунав в събота следобед. Тя е била изнасилена и жестоко убита.

 

По случая с убийството на място продължава да работи специално сформиран щаб, в който участват шефът на ГДБОП, представители на Върховната касационна прокуратура и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.


Продължава разследването на престъплението. От полицията и в последните дни неколкократно посочиха, че нито една версия не се изключва до опровергаването ѝ от категорични доказателства.

Коментари

Новини Варна