IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:10 | 17 октомври 2018
Обновен: 00:06 | 20 април 2024

Обвиниха петима за участие в престъпна група за данъчни престъпления

За разкриването на престъпната дейност съдействие оказват експерти от НАП

По материала работи: Пламен Янков
Обвиниха петима за участие в престъпна група за данъчни престъпления

Специализираната прокуратура обвини петима за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления на територията на областите Пловдив и Бургас. Това съобщиха от прокуратурата. За разкриването на престъпната дейност съдействие оказват експерти от НАП.

 

Според събраните доказателства групата е сформирана през май 2015 г. с цел избягване установяването и плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

 

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, придобити от разследваната дейност, изсушена тревиста маса, наподобяваща марихуана.

 

С постановление на наблюдаващия прокурор от 17 октомври на един от обвинените е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане той да остане в ареста. Мъжът има двегодишна условна присъда също за данъчни престъпления, чийто 4-годишен изпитателен срок не е изтекъл.

Коментари

Новини Варна