IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
10:37 | 18 октомври 2018
Обновен: 10:57 | 9 април 2024

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на Северин Красимиров

Уличеният за бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова беше екстрадиран от Германия снощи

По материала работи: Пламен Янков
Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на Северин Красимиров

Очаква се прокуратурата да повдигне официално обвинения на 21-годишния Северин Красимиров. Уличеният за бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова беше екстрадиран от Германия снощи. Задържан е за 72 часа, съобщава Нова телевизия. След като бе задържан в Германия дни след убийството българските власти съобщиха, че задочно са му повдигнати обвинения за изнасилване и убийството на Маринова.

 

Веднага след кацането на самолета Красимиров беше конвоиран до Националното следствие за ДНК проби от Института по криминалистика и криминология.

 

Работата по случая продължава в Русе, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Все още обаче не е ясно кога точно ще се случи това.

 

Преди да се изправи пред съда на Красимиров трябва да бъдат предявени обвинения и да му бъде назначен служебен адвокат от Русе. Предстои съдът да реши каква да бъде мярката му за неотклонение.

 

Магистратите трябва да преценят дали има обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението. За тази цел ще му бъдат взети ДНК проби. Ще се прецени и дали има опасност Красимиров да се укрие или да извърши друго престъпление.

Коментари

Новини Варна