IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
11:53 | 19 октомври 2018
Обновен: 00:07 | 20 април 2024

Прокуратурата протестира решението Иванчева и Петрова да бъдат под домашен арест

Те остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специализиран наказателен съд

По материала работи: Пламен Янков
Прокуратурата протестира решението Иванчева и Петрова да бъдат под домашен арест

Специализираната прокуратура ще протестира решението на Специализирания наказателен съд от вчера, с което бившата кметица на столичния район "Младост" и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха пуснати под домашен арест, съобщава Дарик.

 

Съдът мотивира решението си главно с това, че след разпитите в съдебно заседание като свидетели на служители в Столичната община и в Район „Младост“, двете подсъдими за корупция вече не могат да влияят на показанията им. Мотивът на обвинението да протестира това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани свидетели по делото, не по-малко, отколкото на общинските служители, с които от месеци нямат служебни отношения.

 

Освен това, в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извършеното от тях престъпление, обясняват от държавното обвинение.

 

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специализиран наказателен съд по протеста в предвидения в закона 7-дневен срок.

Коментари

Новини Варна