IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
12:27 | 19 декември 2018
Обновен: 07:21 | 14 април 2024

Задържаха мъж, участвал като куриер в ало измами

Бил нает да събира и разнася пратки в Попово

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха мъж, участвал като куриер в ало измами

Полицията задържа в мъж, изпълнявал ролята на куриер при две телефонни измами в Поповско, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище, цитирани от dnes.bg.

 

На 14 декември 71-годишна жена от града дава при телефонна измама 2 500 лева. Тя е била заблудена от мним полицай, че съдейства на властите при задържането на участниците в схема за телефонни измами.

 

Веднага след получаване на сигнала в районното управление започва разследване на случая.

 

Три дни по-късно е получен сигнал, че и 76-годишна жена от града е била заблудена по идентичен начин и чрез използване на същия предлог й е била отнета сумата от 1335 лв.

 

В хода на акцията във вторник криминалисти от Попово са задържали 36-годишен мъж от същия град. Установена е неговата съпричастност към извършване на двете измами, като в престъпната схема той е изпълнявал ролята на "куриер".

 

Мъжът признал, че е прибрал парите, които една от жените оставила до входа на дома си, а другата е хвърлила през терасата и ги е оставил на място, посочено му по телефона.

 

Обяснил, че след като публикувал обява, че си търси работа, е бил "нает" по телефона да събира пратки и да ги доставя на определени от "работодателя" му места, допълват от МВР.

 

Мъжът е задържан в РУ-Попово. Работата по документиране на случаите продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Попово.

Коментари

Новини Варна