IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:41 | 17 януари 2019
Обновен: 05:48 | 25 февруари 2024

Прокуратурата: Убийството в „Банишора” – вероятно от ревност

Обвиняемият е без опасност за живота след опит за самоубийство, и друг път е посягал на живота си

По материала работи: Пламен Янков
Прокуратурата: Убийството в „Банишора” – вероятно от ревност

Ревност е най-вероятната причина за жестокото убийство в столичния квартал „Банишора”, съобщиха на брифинг от прокуратурата, предаде Би Ти Ви. За престъплението е задържан приятелят на убитата 25-годишна жена. Днес стана ясно, че 23-годишният мъж преди е посягал на живота си.

 

По първоначални данни причината за смъртта на момичето е задушаване. Няма информация за упражнено насилие спрямо жертвата преди това.

 

От събраните до момента доказателства е установено, че убийството е извършено на 15 януари вечерта. Има достатъчно данни, че 23-годишният мъж е извършител на убийството, посочи градският прокурор на София Емилия Русинова. Повдигнато му е обвинение и прокуратурата ще иска постоянен арест.

 

Обвиняемият и жертвата са се познавали от около три месеца и почти веднага са заживели заедно. От свидетелски показания става ясно, че през последните дни е имало скандали между тях. Най-вероятно младата жена е искала да прекратят отношенията си.

 

Мъжът се е свързал с баща си и със свои приятели по телефона чрез есемеси, от които е станало ясно, че жертвата е убита и е в апартамента, а той иска да се самоубие. Написал е, че си е прерязал вените.

 

Жертвата е намерена на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Обвиняемият е бил в съседната стая на леглото.


Има данни, че той е опитал да се самоубие и през 2015 г. Предполага се, че отново повод за това е била раздяла между него и предишна приятелка. Тогава се е срещал с психолози, като това се е случило извън България и затова по делото няма медицински документи, които да установят състоянието му.

 

Тогава не са му били предписани лекарства. По данни на прокуратурата през последните дни той е приемал болкоуспокояващи. Пил е и алкохол и твърди, че не си спомня как е убил момичето. Предполага се, че решението му е взето спонтанно.

 

След престъплението е направил два опита да се простреля с въздушен пистолет, не е успял и нараняванията му са повърхностни. Още вчера е откаран във Второ районно управление.

 

По делото са назначени експертизи, предстои да се установи дали е употребил наркотични вещества.

Коментари

Новини Варна