Шофьорът от среднощната гонка бил под въздействието на наркотици
Задържаните са от село Ракитница
Публикувана: 17 Jan 2019 | 14:38

29-годишният шофьор от среднощната гонка на територията на няколко области е бил под въздействието на наркотици, съобщи Дарик. Мъжът и двамата му спътници са от старозагорското село Ракитница, единият от тях също е употребил наркотици, имат и криминално досие. Шофьорът не е криминално проявен и бил хванат в района на Шаново.

 

 

Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова обясни, че на мъжа ще бъдат повдигнати обвинение по три члена от Наказателния кодекс, грозят го до пет години лишаване от свобода. Другите двама в момента се разпитват и ще бъде преценено дали да бъдат задържани за по-дълго време или освободени.

 

Преследваният автомобил не е собственост на нито един от мъжете, не е краден и не е обявен за издирване. Заловените обаче все още нямат обяснение защо не са се подчинили на многократните полицейски  заповеди. Една част от преследването на колата-беглец е била по второкласни пътища, няма пострадали пешеходци. С материални щети е само един патрулен автомобил. Не се е наложило използването на служебно оръжие.

 

Малко след 2:30 ч. патрулен екип от Стара Загора решил да извърши проверка на автомобил, тъй като пътниците в него предизвикали съмнения с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и изблъскал патрулката, като й нанесъл материални щети.

 

Последвало преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив. Била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода и след като колата била спряна, водачът успял да избяга. Задържани са спътниците му - двама мъже на 23 и на 32 години, единият от които криминално проявен. Шофьорът бе задържан край Шаново.

Коментари ( 0 )