IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Крими
09:26 | 15 март 2019
Обновен: 06:30 | 15 април 2024

След нападението с нож в училище: Наказание за тийнейджърките от Пловдив

15-годишно момиче намушква своя съученичка с нож в гърба заради забележка за дъвчене на дъвка

По материала работи: Пламен Янков
След нападението с нож в училище: Наказание за тийнейджърките от Пловдив

Разследват нов случай на агресия между тийнейджърки в Пловдив. Този път обаче не става дума за обикновено сбиване – десетокласничка е намушкала своя съученичка с остър предмет заради забележка в час, съобщава bTV. 

 

Инцидентът се е случил в училищния коридор, на метри от директорския кабинет. 15-годишно момиче намушква своя съученичка с нож в гърба. Всичко започва след размяна на обидни реплики. Причината – дъвчене на дъвка в час.

 

Пострадалото момиче се е разминало с лека телесна повреда. Двете момичета са били приятелки.

 

„Словесният конфликт между ученичките започва с нелепа ситуация, груба забележка, че дъвче дъвка и мляска прекалено силно – с което пречи. Последвала е реплика от другата ученичка, а конфликтът продължава и в междучасието с непристойни думи”, заяви директорът на СУ „Св.Климент Охридски“ Здравко Димитров и допълни, че учителите са се намесили, но въпреки това се е стигнало до инцидент.

 

Директорът каза още, че напрежението между двете момичета ескалира в края на учебния ден, когато една от девойките отива до стола на училището и моли за нож, за да си обели ябълка. При следващата среща между двете момичета, едната напада с хладното оръжие своята съученичка и я ранява в гърба.

 

„Около 16 ч. постъпва сигнал от спешния център на УМБАЛ „Св. Георги”, като в сигнала се съдържат данни, че при тях е постъпило момиче с нараняване в гърба. Ние изпратихме наш екип, на място те установяват, че то е 15-годино и е възникнал инцидент с друга нейна съученичка. Раната е повърхностна, няма опасност за момичето. Уведомили сме прокуратурата и е образувано досъдебно производство по случая”, каза ст. Комисар Атанас Илков, директор ОДМВР-Пловдив.

 

Педагогическият съвет на училището ще заседава следващата седмица по случая. Най-тежкото наказание, което може да получат двете момичета е преместване в самостоятелна форма на обучение.

Коментари

Новини Варна