IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
09:01 | 16 март 2019
Обновен: 00:45 | 20 април 2024

Оставиха зад решетките общински съветник от Стамболийски

Атанас Мавродиев е обвинен за източване на еврофондове

По материала работи: Пламен Янков
Оставиха зад решетките общински съветник от Стамболийски

Общинският съветник Атанас Мавродиев остава в ареста, реши апелативният съд в Пловдив. Той е подсъдим по дело за източване на евро фондове, съобщава dnes.bg.

 

Съдиите потвърдиха мярката на колегите си от окръжния съд, за да се гарантира явяването на подсъдимия на делата срещу него.


Мавродиев четирикратно не се е явил пред Окръжния съд, без да удостовери причините за това, с което е демонстрирал недопустимо процесуално поведение в производство, в което явяването му пред съда е задължително, се казва в мотивите на Апелативния съд.

 

Визираното от Атанас Мавродиев обстоятелство, че все пак е внесъл определената му парична гаранция от 500 лева, макар и далеч след определения от Окръжния съд срок, също говори за неизпълнение от негова страна на задълженията му.

 

Очевидно е, че по-лека мярка от "задържане под стража" не е в състояние да осигури присъствието му в съдебната зала, са категорични апелативните съдии. Определението не подлежи на обжалване и протест.

 

Самият Мавродиев определи арестът си като политически, тъй като готвел протести в столицата. Той дори си пусна клипче във Facebook минути преди полицаите да го задържат.

Коментари

Новини Варна