Четирима души са задържани след снощния протест в Габрово
Това съобщи главен комисар Христо Терзийски, директор на главна дирекция „Национална полиция”
Публикувана: 12 Apr 2019 | 8:25

Четирима души са задържани след снощния протест в Габрово. Това съобщи на извънреден брифинг в града главен комисар Христо Терзийски, директор на главна дирекция „Национална полиция”.
 

„В централната градска част хората се бяха разделили на три лъча. Така се обособиха групи от млади граждани - на възраст между 20 и 25 години, които към 21-21.30 ч. предприеха действия, с които нарушаваха обществения ред”, обясни той, цитиран от NOVA и Дарик. И добави, че срещу три от задържаните лица ще бъдат образувани досъдебни производства.
 
Докладвани са на дежурен прокурор в Районната прокуратура в Габрово. Четвъртият е задържан заради липса на лични документи.

 

„Около 23.30 ч. са задържани четири лица за проверка за възникнал пожар в покривна конструкция на необитаема постройка. По този случай също ще бъде образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на местопрестъплението тази сутрин”, заяви още Терзийски.

 

"Едно общество, което няма закони, може да се самоунищожи. Взехме всички необходими мерки във всички посоки, без значение на етническата принадлежност", каза на извънредния брифинг в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев по повод напрежението в града.
 

Според Дончев силите на реда и жандармерията ще останат там докато е необходимо, защото не може да се позволи хаос. "Призовавам към спокойствие и разум. Всеки български гражданин има право да протестира, но това трябва да се случва без заплаха за живота и здравето на останалите граждани", каза още Дончев.


Снощи стотици хора се събраха в центъра на Габрово за втори пореден ден в знак на протест срещу безчинствата на трима младежи от ромски произход, които пребиха служител на хранителен магазин по време на работа.

Коментари ( 0 )