Молдовецът, взривил банкомат, иска по-малка присъда
Съучастникът му успял да избяга зад граница
Публикувана: 23 Apr 2019 | 9:30

23-годишният молдовец Евгени Недеалков, взривил банкомати в Пловдив и София и задигнал от тях почти 300 000 лева, призна вината си. Така очаква наказанието му да бъде намалено с една трета. Законът предвижда от 3 до 15 г. лишаване от свобода.

 

На подсъдимата скамейка застана единствено Недеалков, тъй като от съучастника му нямало и следа. Той успял да избяга през границата ни с Турция още миналото лято. Така за деянието на този етап ще отговаря засега само молдовецът.

 

Чужденецът беше задържан миналата година се изправи днес пред пловдивския районен съд. Адвокатката му Светлана Паскалева отправи искане за справка дали банките са застраховали парите от разбитите банкомати. Тя настоя да й бъде дадено становище дали задигната сума е възстановена.


Делото е отложено до изготвяне на справките, поискани от защитата на молдовеца. От задържането му през лятото досега той е под ключ.

 

Двата обира бяха извършени между 5 и 7 юли м.г. Инцидентът в града на тепетата стана на разсъмване около 4,35 часа на 7-ми. Тогава банкомат в пловдивския район "Тракия" беше взривен, а тътенът разбуди квартала. От устройството бяха откраднати почти 215 000 лева. Тежката врата на банкомата излетя на повече от десетина метра. Недеалков и съучастникът му използвали горивно-кислородна смес.

 

Няколко дни по-рано беше ограбен и банкомат в столичния район "Люлин". От него бяха отмъкнати 77 000 лева, припомня "24 часа", цитиран от dnes.bg.

Коментари ( 0 )