IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:24 | 22 май 2019
Обновен: 01:01 | 20 април 2024

Нападателят на 16-годишното момче с обвинение за опит за убийство

Момчето беше намушкано в района на бившия хотел „Плиска” в София

По материала работи: Пламен Янков
Нападателят на 16-годишното момче с обвинение за опит за убийство

Повдигнаха обвинение за опит за убийство на 16-годишното момче, нападнало с нож свой връстник в София. Инцидентът стана в понеделник вечерта пред заведение в района на бившия хотел Плиска. Пострадалият е с две прободни рани в областта на гръдите, беше му направена операция. Вече е преместен от реанимация в детската хирургия. Според източници на NOVA, повод за спора бил мачът Левски - ЦСКА.

 

“От доказателствата по делото е имало някакви вербални контакти между лицата извън заведението и тези в заведението. В резултат на което обвиняемият извадил нож , който е видян от другите придружаващи го лица” заяви Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура.

 

По думите ѝ обвиняемият опрял първоначално този нож в гърлото на пострадалия. Като нараняване тази прободно порезна рана е могла да причини и смърт. Затова му било повдигнато обвинение за опит за убийство.

 

„Има данни , че конфликта е възникнал на фенска основа. За предстоящото дерби левски цска”, каза от своя страна Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Коментари

Новини Варна