IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:31 | 23 май 2019
Обновен: 01:02 | 20 април 2024

Жители на Шумен се оплакват от „странни обаждания“

Неизвестен звънял уж от „енергото“ заради засечена кражба на ток

По материала работи: Пламен Янков
Жители на Шумен се оплакват от „странни обаждания“

Жители на Шумен са съобщили на полицейски служители, че са получили "странни обаждания" на мобилните си телефони, информират от МВР, цитирани от dnes.bg.

 

В единия от случаите жена получила обаждане от скрит номер. След като вдигнала, й затворили.

 

Друго обаждане било от номер, започващ с код "02". По време на разговора било съобщено, че се обаждат от "енергото" за засечена кражба на ток. Съобщили, че ще спрат тока на абоната, ако това не бъде преустановено.

 

Жената питала за кой град и за какъв адрес става дума. Казали й, че щом звънят на нея, значи кражбата е от нейния електромер. Настоявали да си продиктува данни, за да бъде оформен протокол. Тя разбрала, че става въпрос за измама и прекъснала разговора.


От ОД на МВР - Шумен припомнят на гражданите, че не трябва да предоставят информация на непознати по телефона за себе си и близките си, защото данните могат да се използват за измама, а при нужда - да позвънят на телефон 112.

 

От полиция съветват хората да не говорят с непознати, но ако все пак приемат подобно обаждане - да зададат няколко уточняващи въпроса и ако не получат конкретни отговори, да прекратят разговора.

Коментари

Новини Варна