Млад мъж с условна присъда за убийство на котка
Наказанието му е и заради притежанието на марихуана
Публикувана: 18 Jul 2019 | 14:30

Присъда за убийство на котка. 11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишния Петър Гешев от с. Годлево, защото посегнал на животното, съобщава dnes.bg.

 

Районна прокуратура – Разлог е сключила споразумение със защитата на Гешев. Обвинителният акт срещу него беше за притежание на наркотици и проявена жестокост към животно.

 

В съседство с къщата на Петър в с. Годлево е имотът на собственичката на котката, която Гешев е убил. 


Сутринта на 19 март тази година жената заминала за Гърция. През деня Петър бил в двора си, когато забелязал съседската котка, влязла в неговия имот.

 

Хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим "запис на видеоклип" и го  поставил на земята.

 

Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа.

 

По този начин на животното била причинена открита костна фрактура. След нанесения удар котката се отскубнала и избягала.

 

По-късно същия ден, чрез профила си в социалната мрежа той публикувал създадения клип в затворена група "Лудите хора". В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

 

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

 

На 31 март животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

 

Десет дни по-късно Гешев е извикан в Районно управление - Разлог за проверка по сигнала за причинената смърт на котката. Там той заявил, че в дома си държи марихуана. При посещение на къщата той предал на разследващите 1,11 грама канабис.

Коментари ( 0 )