IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:29 | 2 август 2019
Обновен: 18:19 | 20 април 2024

Арестуваха румънци, продавали фалшиво злато на пътя

Задържани са трима души за 24 часа

По материала работи: Пламен Янков
Арестуваха румънци, продавали фалшиво злато на пътя

В резултат на проведена полицейска операция за установяване и задържане на чужди граждани, предлагали фалшиви златни накити в района на главни пътни артерии в и около столицата, на 31  юли служители на СДВР задържаха трима мъже, румънски раждани, съобщават от МВР, цитирани от dnes.bg.

 

В хода на разследването е установено, че тримата използвали заучена схема за измамата.

 

Спирали с лек автомобил с чуждестранна регистрация, имитирайки авария, с  отворен преден капак, в крайното платно или в аварийната лента и махали с ръце към преминаващите покрай тях коли.

 

Когато някой водач отбиел, за да им се притече на помощ, те на чужд език обяснявали, че са закъсали с автомобила и се нуждаят от пари. В замяна предлагали фалшиви златни накити, а когато някой откажел прибягвали и до заплахи с оръжие. 

 

Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура един от румънците е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 от НК.

 

Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

 

От СДВР призовават: Ако има потърпевши от подобен род посегателства, които не са потърсили съдействие в полицията да подадат сигнал в най- близкото поделение на МВР.

Коментари

Новини Варна