IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
21:14 | 6 август 2019
Обновен: 11:32 | 26 април 2024

Разкриха внушителна наркооранжерия край Своге

Тя била оборудвана с най-съвременна техника

По материала работи: Пламен Янков
Разкриха внушителна наркооранжерия край Своге

Наркооранжерия, оборудвана на най-високо технологично ниво, бе разкрита при акция на криминалисти от ОДМВР- София, съобщиха от полицията, цитирани от dnes.bg.

 

В двора на бившето ТКЗС на с. Искрец, община Своге, криминалистите попаднали на внушителна оранжерия, оборудвана с климатици, въздуховоди, нагревателни лампи, компютърно управляема система за напояване и друга най-съвременна техника за отглеждане, сушене и разпространение на канабис.

 

В помещението, собственост на 65- годишен софиянец, са намерени стотици саксии с канабисови растения, както и голямо количество растителна маса канабис, подготвена за сушене.

 

На място, в момент на извършване на престъпната дейност, са установени и задържани трима мъже - двама столичани на 25 и 31 години и 38-годишен варненец.

 

След доклад на събраните доказателства в Софийска окръжна прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", а на останалите двама- "домашен арест".

 

Работата по пълното документиране на случая продължава.

Коментари

Новини Варна