IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
18:15 | 22 август 2019
Обновен: 17:16 | 15 април 2024

В Сливен искат доживотен затвор за убиецът на Кристин

Стотици подписи се събраха само за няколко часа

По материала работи: Пламен Янков
В Сливен искат доживотен затвор за убиецът на Кристин

Подписка с искане на доживотна присъда за извършителя на убийството на седемгодишното момиченце започна днес в града, предава Агенция "Фокус", цитирана от dnes.bg.

 

Подписката е инициирана от близките на детето, а подписи се събират под Стария мост в центъра на града.

 

"Настояваме за доживотна присида без право на замяна не само за Мартин Трифонов, но и за всички извършили подобни престъпления", заяви майката на убитото дете Гергана Драгиева.

 

Само за няколко часа в подкрепа на искането са събрани стотици подписи. Инициативата ще продължи до 15 септември, след това събраните подписи ще бъдат внесени в Общината в Сливен, за да бъдат препратени по компетентност.

 

Припомняваме, че през последните дни в страната върви дебат относно правната възможност обвиняемите да признаят своята вина и делото да мине по реда на съкратеното съдебно следствие. Това обаче означава, че присъдата на осъдения може да бъде намалена с до 1/3 от общото време на наказанието. Вече няколко политически партии предложиха тази мярка да отпадне при такива случаи на тежки престъпления.

Коментари

Новини Варна