IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
11:46 | 11 октомври 2019
Обновен: 01:34 | 20 април 2024

Делото за убийството на рейнджърката Десислава влиза в съда

По материала работи: Пламен Янков
Делото за убийството на рейнджърката Десислава влиза в съда

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 43-годишният Светослав Каменов, убил с особена жестокост 40-годишната рейнджърка Десислава Стоянова, съобщи Дарик.

 

Стоянова и Каменов се познавали от 2001 г. Те служили във военното поделение в Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно Светослав Каменов  отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в  Сопот. През 2018 г. Стоянова и Каменов се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си, като поддържали приятелски отношения. Той й помагал в задочното й обучение в сержантски колеж.

 

В средата на ноември 2018 г. Стоянова му споделила, че лекият й автомобил марка „Фиат Брава“ е повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност, да я ремонтира. Стоянова му дала автомобила, Каменов го ремонтирал и тествал, но двигателят се повредил и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонтът ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. Не казал за това на Стоянова.

 

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г. се свързал със Стоянова и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Тя отишла в къщата му край Сопот, където Каменов й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини.

 

Двамата се скарали, като по време на скандала обвиняемият нанесъл удар в лицето на Стоянова, започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, Каменов поставил тялото на Стоянова в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне. Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Стоянова вследствие на задушаването й с ръце и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил трупът.

 

По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели и са иззети веществени доказателства, а обвиняемият Светослав Каменов е в ареста от задържането си. 

Коментари

Новини Варна