IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:50 | 14 януари 2020
Обновен: 02:38 | 25 април 2024

Бащата на убитата Андреа: Детето ми беше ангелче!

Галиче на бунт срещу задържания, искат променини в НК

По материала работи: Пламен Янков
Бащата на убитата Андреа: Детето ми беше ангелче!

Хората от село Галиче се прощават с убитата 18-годишна Андреа. Преди това те излязоха на протест след бруталното убийство на момичето и отново поискаха справедлива присъда за убиеца на момичето, пише dnes.bg.


Задържаният 17-годишен Аксел може да получи от 5 до 12 години затвор, защото е непълнолетен.

 

За първи път след жестокото убийство проговори бащата на Андреа.


"Моето дете беше ангелче. Никога на никого не е направила нищо лошо, много ме слушаше. Андреа мечтаеше да се събере с приятеля си, аз ѝ обещах да ѝ направя най-хубавия бал", сподели бащата Асен Руменов пред Bulgaria ON AIR.

 

Почерненият баща е категоричен, че Аксел трябва да получи доживотен затвор. Зад исканията му застанаха и жителите на Галиче. Те събират подписи за промяна на Наказателния кодекс.

 

Хората в Галиче се страхуват, че след като излезе от затвора Аксел ще бъде още по-опасен и може да извърши други престъпления. Местните настояват роднините на 17-годишното момче да бъдат изселени от селото.

 

Въпреки че Галиче осъмна с протест, ситуацията е спокойна, обяви кметът на селото. Схр: Страхил Стоянов, кмет на Галиче: "Хората са спокойни, няма напрежение. Просто хората искат да направят подписка за промяна на Наказателния кодекс", коментира той.

 

Полицейскто присъствие в Галиче остава засилено, работи се и по поставянето на камери за видеонаблюдение.

Коментари

Новини Варна