Откриха снимка на Хитлер и оръжия в дома на самоубиеца в ДАНС
Води се разследване за склоняване към самоубийство
Публикувана: 28 Jan 2020 | 17:47

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура (СРП) се води досъдебно производство във връзка със самоубийството в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл. 127, ал. 1 НК – склоняване към самоубийство на друго лице, когато е последвало такова.


В сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“ на бул. „Черни връх“ 45 в София на 27 януари 2020 г. К. се прострелял в главата непосредствено преди да премине през металдетекторна врата за охрана и контрол на достъпа със самоделно огнестрелно оръжие – писалка, тип „оса“. Той бил призован за даване на обяснения по образувана прокурорска преписка.

 

Материалите по делото са докладвани на дежурен прокурор в СРП, като по-късно вечерта е извършено претърсване и изземване в дома на К. Открити са голямо количество оръжия и боеприпаси, които са иззети като веществени доказателства. Предстои назначаване на необходимите експертизи и провеждане на други действия по разследване.

Коментари ( 0 )