IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
09:40 | 6 февруари 2020
Обновен: 01:51 | 20 април 2024

Арестът в Карлово се препълни: Закопчаха 60 души

Незаконно оръжие, измама, нелегален тютюн...

По материала работи: Пламен Янков
Арестът в Карлово се препълни: Закопчаха 60 души

60 души от с. Розино са били отведени в ареста на Карлово при специализирана полицейска акция тази нощ. Тя е разпоредена от шефа на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. 33-ма от задържаните са криминално проявени, съобщава "24 часа", цитиран от dnes.bg.

 

По време на операцията са проверени 42 адреса, 106 лица, 26 автомобили, съставени са 16 акта по закона за личните документи и един по закона за горите.

 

Започнато е досъдебно производство за хулиганство срещу петима мъже и една жена, които са задържани в Карлово. Образувано е и бързо производство за измама срещу непълнолетния Гечо Пиронков. Той също е арестуван.

 

Трето досъдебно производство е започнато за нелегален тютюн. Открити са 300 къса саморъчно направени цигари и 700 г. тютюн без бандерол. Намерени са и три незаконно притежавани пушки.

 

Акцията е извършена, след като на 31 януари шефът на МВР ст. комисар Йордан Рогачев е изпратил искане до кмета на Карлово за събаряне на незаконни постройки в селата Розино и Христо Даново. Действия от страна на общинската управа не са били предприети.

Коментари

Новини Варна