IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
17:16 | 22 ноември 2014
Обновен: 03:01 | 26 април 2024

Костюми срещу ебола пристигнаха в Пловдив и Пазарджик

Част от тях са за местните болници, а другите за Спешна помощ

По материала работи: manager
Костюми срещу ебола пристигнаха в Пловдив и Пазарджик

Регионалните здравни инспекции в Пловдив и Пазарджик са първите, които получиха защитни облекла, предназначени за медицинския персонал при  евентуален случай на пациент, заразен с ебола. Част от костюмите ще бъдат дадени на местните болници, а друга част ще бъдат зачислени на Спешна помощ.

„Получихме лични предпазни средства за предпазване от ебола”, които са комплект от гащеризон, боти, аспиратор”, заяви пред Dnes.bg д-р Магдалена Станева -  директор на дирекция "Инфекциозни болести" в здравната инспекция в Пазарджик

С по 25 костюма ще разполагат медиците в Пловдив. Още толкова ще са за колегите им от Пазарджик. Снабдяването със специализирани облекла срещу ебола беше една от мерките, които здравният министър Петър Москов обяви, за да не се стигне до разпространение на болестта в случай на зараза.

„10 дадохме в болницата, 10 на спешна помощ и 5 остават при нас”, каза още д-р Станева.

От здравната инспекция в Пазарджик препоръчват на хора да отложат евентуални пътувания до Централна Африка и по-конкретно до Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна