IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
20:59 | 24 ноември 2014
Обновен: 09:30 | 20 април 2024

АЕЦ "Козлодуй" ще бъде под "атака" в следващите 2 дни

Проверяват готовността на органите за управление и силите за реагиране при авария

По материала работи: Борис Проданов
АЕЦ "Козлодуй" ще бъде под "атака" в следващите 2 дни

На 25 и 26 ноември ще се проведе национално пълномащабно учение “Защита 2014“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Общата цел на игровата ситуация е да се провери готовността на органите за управление и силите за реагиране при авария в АЕЦ “Козлодуй“, както и да се оцени състоянието на Националния план за защита при бедствия част III, в контекста на предстоящата му актуализация. Сценарият предвижда паралелно провеждане на дейности за оповестяване, планиране и организиране, и проиграването на аварийно-спасителни, евакуационни и защитни действия в София, Враца, Монтана, Козлодуй, Лом, Вълчедръм, площадката на АЕЦ “Козлодуй“ и района на с. Ковачица.


По решение на щаба на учението в населените места около атомната централа може да се извърши тренировка на националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия, като се излъчат сигналите за тревога и за край на тревогата. Съобщенията ще бъдат съпътствани от уточняваща гласова информация. В този район ще бъде предвижвана пожарна и специализирана техника.

Коментари

Новини Варна