IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
22:19 | 27 юли 2016
Обновен: 06:55 | 23 април 2024

Новият правилник за работата на Фонда за лечение на деца ще е готов до 2 месеца

По материала работи: Борис Проданов
Новият правилник за работата на Фонда за лечение на деца ще е готов до 2 месеца

Новият правилник за работата на Фонда за лечение на деца, който трябва да подобри и ускори дейността му, трябва да стане факт до 2 месеца. Това съобщи директорът на фонда проф. Владимир Пилософ. На днешното заседание на Обществения съвет към Фонда са разгледани над 60 случая на болни деца, почти всичките са одобрени за лечение в чужбина и у нас.

 

Продължава общественото обсъждане на промените в правилника, обясни проф. Пилософ. Той не смята, че след показните арести на служители на Фонда през април има смут в отношението на лекарите към него.

 

По повод твърдения на родители, че комуникацията с Фонда е затруднена, Пилософ коментира: "В момента, в който бъде разработена информационната система, а се надявам това да стане в ранната есен, тогава няма да има никакъв проблем за информиране и то експедитивно, на родителите."

 

Десислава Хурмузова, член на Обществения съвет към Фонда, обясни, че в новия правилник за работата му има немалко неясноти относно сроковете. Това, според нея, ще доведе до безконтролно забавяне на подадените заявления за лечение. Подобрения в работата на Фонда има, но все още има и доста нерешени проблеми.

 

Проблемите са в окомплектовката на досиетата бързата. Проблем е комуникацията. При предишния екип имаше сложен на сайта мобилен телефон. Тука има само стационарни, които обикновено са изключени, каза още тя за БНР.

Коментари

Новини Варна