IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
18:51 | 29 август 2016
Обновен: 11:32 | 19 април 2024

Нов голям пожар гасят в Благоевградско

Над 40 служители от седем териториални поделения на ЮЗДП се включиха в потушаването на стихията

По материала работи: Борис Проданов
Нов голям пожар гасят в Благоевградско

Пореден пожар възникна между кочериновското село Бараково и благоевградското село Дъбрава днес следобед.


Сигнал за огнения инцидент е подаден към 15,00 часа. Веднага са мобилизирани сили на противопожарните служби от Кюстендил и Благоевград, както и горски служители от Югозападното държавно предприятие. На помощ им се притекоха и десетки местни хора. Над 40 служители от седем териториални поделения на ЮЗДП се включиха в гасенето на огъня, който тръгнал от земеделски земи. Заради силния вятър бързо се разпространи към благоевградското село Дъбрава. Служители на държавните горски стопанства в Благоевград, Рилски манастир, Невестино, Симитли, Самоков, Витошко-Студена и Дупница са на мястото на пожара. В потушаването на огъня участват 5 специализирани противопожарни автомобила на ЮЗДП.


"Спряхме огъня, който стигна на 200 метра от махала Ваканинци, където има къщи и църква. Засега няма опасност за хората и постройките. Оставаме дежурни, за да следим ситуацията", заяви кметът на село Дъбрава - Росен Георгиев. Шефът на ЮЗДП Дамян Дамянов увери, че от три страни пожарът е локализиран. Проблемен остава само южният фронт, който навлязъл в дълбоко дере. Горски и три екипа огнеборци са стигнали пеш до огнената стихия и в момента се опитват да я потушат. "Няма никаква опасност за жители в района и за техни имоти, но вятърът е много силен и създава проблеми", каза още Дамянов.


БТА

 

Още по темата: Пожар бушува в Кресненското дефиле

Коментари

Новини Варна