IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:41 | 15 декември 2016
Обновен: 04:06 | 26 април 2024

Лошото време затруднява издирването на изчезналия в Стара планина

В спасителната операция днес се включиха и рейнджъри от Националния парк Централен Балкан

По материала работи: Пламен Янков
Лошото време затруднява издирването на изчезналия в Стара планина

Снежна виелица и ниски температури затрудняват издирването на изчезналия в Стара планина Тодор Владимиров, информира БНТ. 40-годишният мъж от Русе все още е в неизвестност.

 

В спасителната операция днес се включиха и рейнджъри от Националния парк Централен Балкан, а планински спасители от Троян започнаха претърсване на северните склонове на Стара планина.

 

По предварителен план екипите трябва да се срещнат на хижа Левски. От там издирването на Тодор ще продължи в няколко лъча.

 

Ще бъдат проверени маршрутите към хижите „Рай", „Добрила" и „Равнец". Придвижването на спасителите обаче е силно затруднено заради бурните ветрове, липсата на видимост и новата снежна покривка, която на места достига до 40 сантиметра.

 

Лошото време не позволи към Балкана да излети военен хеликоптер, от който да бъдат огледани местностите, където евентуално може да се е подслонил Тодор. Но спасителите не губят надежда.

 

Четете още Издирват мъж в Стара планина, няма го вече 3 дни

И русенци ще се включат в спасителната акция за изчезналия в Стара планина

Коментари

Новини Варна