IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
14:34 | 11 януари 2017
Обновен: 12:48 | 19 април 2024

Учениците в Бургаско остават във ваканция до 16 януари заради тежката зима

От Регионалната здравна инспекция изпратиха предписание до Регионално упавление на образованието

По материала работи: Пламен Янков
Учениците в Бургаско остават във ваканция до 16 януари заради тежката зима

Дървената ваканция в област Бургас се удължава с още два дни, след като от Регионалната здравна инспекция изпратиха предписание до Регионално упавление на образованието /РУО/.  В него се препоръчва 12 и 13 януари да бъдат обявени за неучебни дни, заради изключително тежката зимна обстановка на територията на област Бургас, включваща зимни бури, съпроводени с обилни снегонавявания, екстремни студове и силни ветрове, както и наличие на риск от епидемично разпространение на остри респираторни заболявания и грип. "Все още сме в предепидемична обстановка, нямаме бум на новозаболели, но една от причините бе именно това, че децата не тръгнаха на училище", коментира шефът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

 

Междувременно от РУО изпратиха писма до училищните директори, в които препоръчват те да ползват правото си да обявят 12 и 13 януари за неучебни дни. "Всеки момент ще обявим официално становищата на директорите, но най-вероятно те ще се съобразят с препоръките", каза пред 24 часа инж.Виолета Илиева, началник на РУО Бургас. Повечето училища в Бургас вече пуснаха съобщения за удължаване на ваканцията в официалните си сайтове.

 

Четете още И утре във Варна извиняват отсъствията на ученици заради снега

Коментари

Новини Варна