IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
20:17 | 13 януари 2017
Обновен: 21:56 | 10 април 2024

Няма порно в голите снимки на столичния директор, показа проверката

Това е показала експертиза на Министерството на културата

По материала работи: Слав Велев
Колаж: Dnes.bg

Няма порно в разпространените голи снимки на директора на 51-во столично училище. Това е показала експертиза на Министерството на културата, поръчана по проверка на Софийската районна прокуратура, цитирана от Дарик.
 

Нито една от предоставените на обвинението снимки не е оригинална и не е била публикувана в интернет. Снимките са взети от вестници и нямат дигитални копия, сочи още експертизата.


В понеделник прокуратурата ще трябва да прецени дали да прекрати проверката, съобщава бТВ.
 

Малко преди това да стане ясно, че ученици и родителите им организираха демонстрация в защита на директора Асен Александров. Според протестиращите голите снимки целя да очернят името му.


Колеги на Александров от други училища се обединиха около идеята за издаването на гол календар с техни снимки в защита на директора.
 

Според легалната дефиниция на чл.93 от Наказателния кодекс порнографски материал е изготвен по какъвто и да е начин неприличен, неприемлив или несъвместим с обществения морал материал, чието съдържание изобразява реално или симулирано блудствено действие, съвкупление, полово сношение, включително содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, както и похотливо показване на половите органи на лице.
 

Наказанието за разпространение на порнографски материали според закона е затвор до една година или глоба от 1000 до 3000 лв.

Четете още:

Школски сайт с голи снимки на директора. Кой ги качи?

 

Коментари

Новини Варна