IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
22:16 | 13 януари 2017
Обновен: 12:56 | 19 април 2024

Първите 278 нови автомобила за МВР идват до края на март

Предстои да бъдат доставени още 300

По материала работи: Слав Велев
Първите 278 нови автомобила за МВР идват до края на март

До края на март трябва да пристигнат по първата поръчка 278 нови автомобила за МВР, представени вчера, съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова пред журналисти в Перник, информира "Дарик". До месец ще стане известно с каква периодичност ще бъдат доставени още 300 нови автомобила.


Според Бъчварова близо 600-те нови автомобила са половината от тези, с които в момента разполага МВР.
 

Днес е била обявена обществена поръчка, чрез която на граничните дирекции ще бъде осигурена високопроходима техника. Финансирането е от 160-те милиона евро, които страната ни получи за справяне с миграционния натиск и за охрана на границата.


Румяна Бъчварова посети Перник във връзка с битовата престъпност и предприемането на мерки за предотвратяването й. В Пернишко ще има 10 патрулни автомобила повече, каза директорът на ОД на МВР комисар Валентин Бучински. Те са осигурени от вътрешни резерви чрез ремонтиране на автомобили и преструктуриране на наличната техника.
 

Бъчварова заяви, че патрулирането в населените места във всеки момент е начин, по който винаги трябва да работи полицията.

Коментари

Новини Варна