IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
16:25 | 18 януари 2017
Обновен: 15:40 | 19 април 2024

Затворен за движение е жп участъкът между Самуил и Каспичан

Два товарни влака на частни превозвачи заседнаха в преспи между Висока поляна и Самуил

По материала работи: Пламен Янков
Затворен за движение е жп участъкът между Самуил и Каспичан

Поради тежката метеорологична обстановка в Североизточна България е затворен за движение на влакове жп участъкът между Самуил и Каспичан, съобщиха от НКЖИ, цитира БНТ.

 

През нощта два товарни влака на частни превозвачи заседнаха в преспи в междугарията Висока поляна - Самуил. Едната товарна композиция, собственост на БЖК е освободена частично. При опит за изтеглянето на втората, собственост на Булмаркет, последният празен вагон леко се приплъзва със задната талига. Няма излизане на подвижен състав от релсите.

 

В момента роторен снегорин от Самиул разчиства междугарието Самуил-Силистра за осигуряване на проходимост на пътническите влакове за Силистра. След това същият се връща към Самуил за освобождаване на авариралите композиции между Висока поляна – Самуил.

 

В останала част от железопътната инфраструктура в страната към 12.00 ч. е проходима. Аварийните екипи на Компанията са в готовност да реагират своевременно.

Коментари

Новини Варна