IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
11:18 | 24 февруари 2017
Обновен: 21:55 | 24 април 2024

15 работници от месокомбинат са приети в болница с хранителни натравяния

От предприятието веднага са подали сигнал до Агенцията по храните и РЗИ

По материала работи: Пламен Янков
15 работници от месокомбинат са приети в болница с хранителни натравяния

15 работници от месопреработвателно предприятие в Пазарджик са приети в Областната болница на град с хранително натравяне, информира Дарик.

 

Групата постъпила залпово вчера, след като един по един пострадалите започнали да проявяват характерните признаци. Прегледани са 27, но двама са изпратени за домашно лечение, тъй като са отказали да останат в болница или са били в по-леко състояние.

 

Всички натровени вчера са били на смяна във фирмата, чиято база е в пазарджишкото село Величково. Обядвали са с готвена храна - пиле с картофи, доставяна на кетъринг от пловдивска фирма. Малко по-късно започнало да им прилошава и били закарани в Спешно отделение. Там са прегледани от инфекционист, но още не е изолиран причинителят.

 

Собственикът на фирмата Ангел Добрев каза, че от около година ползват услугите на фирмата за кетъринг и досега не са имали никакви проблеми. Изненадан е и е притеснен - цяла смяна работници са извън строя. Категоричен е, че ще търси друг доставчик на готова храна за обяда на персонала си.

 

От предприятието веднага са подали сигнал до Агенцията по храните и РЗИ. Инспектори са започнали проверки и изследвания и в двете фирми, резултатите ще бъдат оповестени по-късно. За инцидента е уведомена и централата на ведомството.

 

Четете още Съмнение за масово хранително отравяне в ЦДГ „Звънче“ във Варна

22 деца от ЦДГ „Звънче“ са със съмнениe за хранително отравяне

Стафилококова инфекция от персонала е разболялa децата от ЦДГ „Звънче“

Изписаха от болницата децата от ЦДГ „Звънче“ във Варна

Коментари

Новини Варна