IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
08:56 | 24 февруари 2017
Обновен: 15:48 | 15 април 2024

Мъж, нападнат от мечка, осъди МОСВ за 15 бона

Пострадалият оцелял като по чудо, развил стрес

По материала работи: Пламен Янков
Мъж, нападнат от мечка, осъди МОСВ за 15 бона

Смолянският окръжен съд постанови Министерството на околната среда и водите да плати 15 хиляди на нападнат от мечка мъж в девинско село, съобщи Дарик.

 

Румен Буков от Беден по чудо остана жив, след като мечка нападна обора му на 21 септември 2015 г. Притеснен от кучешки лай, Румен излязъл да провери какво се случва в обора с животните му. Там се изправил очи в очи с мечката стръвница. Мъжът получил рани, тъй като мечката го повалила на земята.

 

Освен физическите травми, експертизите по делото установили, че вследствие на срещата с мечката мъжът развил остра стресова реакция, която впоследствие прераснала в посттравматично стресово разстройство.

 

Съдът счита, че правото на живот и обществено здраве на гражданите и опазването на защитените видове следва да са в равновесие, а държавата трябва да гарантира и двете.

 

Магистратите отхвърлиха останалата част от иска на ищеца за сумата от 50 000 лева, както и насочените претенции към Министерството на земеделието и храните. Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

dnes.bg

 

Четете още Мъж, изпращал нелегален тютюн по куриер получи условна

Коментари

Новини Варна