IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
09:08 | 24 февруари 2017
Обновен: 00:41 | 25 април 2024

В София: При евтино билетче може да се съкратят линии

Това е вариант за свиване на разходите, заяви Фандъкова

По материала работи: Пламен Янков
Снимка dnes.bg

Връщането на старата цена на билета от левче може до доведе съкращаване на линии на градския транспорт в столицата, за да се свият разходите.

 

"Нека отново подчертая, че в мотивите на съда се казва, че за да могат да се намалят разходи, тъй като транспортът струва пари и модернизацията струва пари, за да се намалят разходите, се предлага намаляване и съкращаване на линии", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Монитор".

 

Тя е категорична обаче, че общината не може да си позволи да се съкратят линии, защото "по всяка линия се возят хора и дори и да не е печеливша линията, ние сме длъжни да осигурим този транспорт".


Кметът обясни, че ще се направят необходимите разчети, за да продължи модернизацията на градския транспорт.

 

"За три години подменихме над половината от автобусите. Вече подготвяме процедурите за електробуси, които да бъдат и нови, и модерни, и щадящи околната среда. По-евтино хората могат да пътуват чрез картите. За пенсионери, ученици и студенти картите са много по-евтини от цената дори на стария билет. В част от случаите се пътува за 0.50 лв. за пътуване, дори по-ниско", допълни Фандъкова.

 

Тричленен състав на Софийския административен съд отмени като незаконосъобразна наредбата за поскъпване на билета в столицатаОбщинарите ще обжалват решението на магистратите.

 

"Законът е ясен и ние би трябвало да изчерпим всички възможности, защото живеем в правова държава и ще се обърнем към по-висока инстанция, защото вярваме, че аргументите ни са верни", отсече шефката на транспортна комисия Екатерина Йорданова.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна