IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
20:37 | 25 февруари 2017
Обновен: 13:31 | 19 април 2024

Лечков осъди прокуратурата, плащат му 57 хил. лв.

Решението е на Старозагорския окръжен съд

По материала работи: Ставри Таргов
Лечков осъди прокуратурата, плащат му 57 хил. лв.

Старозагорският окръжен съд разпореди прокуратурата да изплати обезщетение на бившия кмет на Сливен и настоящ вицепрезидент на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, в размер на 57 317 лв. Причината - нанесени на бившия футболист болки и душевни страдания заради повдигнатото му обвинение от 2011 г., предаде bTV.

 

Лечков беше разследван и признат за виновен на първа инстанция за сключена неизгодна сделка в качеството му на кмет на Сливен през 2007 г., както и за опит да подтикне към извършване на престъпление данъчен служител. В последствие Апелативният съд и Висшия касационен съд обявиха градоначалника за невинен.  

 

Според Лечков обаче водените срещу него разследвания и дела са му попречели да се кандидатира за трети мандат като кмет на Сливен. Също така са затруднили работата му в една от комисиите на УЕФА, от която е бил отстранен за неопределено време.

 

Част от финансовата си претенция Лечков е аргументирал с направени транспортни разходи за участия по делата в размер на 3080 лв., както и 15 нощувки в хотелски стаи на цена от 82 лв. на ден.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна