IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
17:35 | 27 февруари 2017
Обновен: 15:07 | 15 април 2024

Стафилокок натровил работниците, обядвали от кетъринга

РЗИ: Болните са настанени в МБАЛ – Пазарджик

По материала работи: Борис Проданов
Стафилокок натровил работниците, обядвали от кетъринга

Стафилококова бактерия е изолирана от пробите на заболелите след хранителното отравяне работници от пазарджишкото село Величково, съобщи Таня Чомакова от Регионалната здравна инспекция – Пазарджик.


Работниците от предприятието за месопреработка в селото са стабилизирани, в добро общо състояние, всички са хоспитализирани в МБАЛ – Пазарджик, а изписването им ще се извърши поетапно.


"При микробиологичното изследване, извършено в лабораторията на РЗИ, от пробите на заболелите след хранителното отравяне бе изолирана стафилококова бактерия (St. aureus). От всички 32-ма, които не са хоспитализирани, но са консумирали от храната, са взети секрети за микробиологично изследване и са разпоредени съответните противоепидимични мерки", обясни Чомакова пред "Фокус".


РЗИ - Пазарджик предприе незабавни мерки след постъпилия в петък сигнал от ОДБХ за заболели работници от предприятие за месопреработка в село Величково, които са консумирали храна, доставена от кетърингова фирма.


Около 40 работници са имали оплаквания - гадене, повръщане, диария, 2-3 часа след консумацията. Потърсилите лекарска помощ са 20, като 15 от тях са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Пазарджик.

 

dnes.bg

 

Още по темата: 15 работници от месокомбинат са приети в болница с хранителни натравяния

Коментари

Новини Варна