IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
10:00 | 28 февруари 2017
Обновен: 09:53 | 11 март 2024

Частично се ограничава движението в тунела „Траянови врата“ заради проверка

Трафикът ще се пренасочва в свободната тръба на съоръжението

По материала работи: Пламен Янков
Частично се ограничава движението в тунела „Траянови врата“ заради проверка

Продължава инспекцията на тунелите по магистрала „Тракия“. Днес специализираното звено ще проверява тунела „Траянови врата“, информира Труд.

 

Заради работата на експертите днес от 8 ч. до 17 ч. последователно ще се ограничава преминаването през дясната и лявата тръба на „Траянови врата“ при 53-ти км на АМ „Тракия“. Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба.

 

Течове и пукнатини установи проверката в тунелите на Кресненското дефиле, но проблемите не са толкова големи, че да се наложи затваряне на тунелите.

 

Междувременно директорът на „Агенция пътна инфраструктура“ Георги Златев беше обвинен за инцидента в тунел „Ечемишка“, при който една жена загина. Според прокуратурата той е бил длъжен да изготви план за ремонт на тунела след три доклада постъпили в АПИ за лошото състояние на металната конструкция. Повдигнатото обвинение срещу него е за причиняване на смърт по непредпазливост.

 

Проверките на тунели започнаха миналата седмица, като целят да направят анализ на състоянието на съоръженията по трансевропейската пътна мрежа.

 

Четете още Инспектират „кривия тунел” на Е-79 в Кресненското дефиле

Коментари

Новини Варна