IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:22 | 24 март 2017
Обновен: 13:50 | 19 април 2024

9700 ще са кандидат-гимназистите в столицата

Балът ще се формира по 7 начина, всяко училище ще си го избира

По материала работи: Ставри Таргов
9700 ще са кандидат-гимназистите в столицата

9700 ще са кандидатите след 7 клас в столицата тази година, а местата - със 100 по-малко. Софийските училища ще могат да формират бала на кандидат-гимназистите по седем начина. Това съобщи Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.  

 

До 30 март училищата ще решат и оповестят кой начин ще изберат, посочи Кастрева пред БНР.  Кой от начините ще избере училището е въпрос, който се решава на ниво училище. Това е новото през тази учебна  година.

 

Профилът може да се нарича "Предприемачески", но реално погледнато училището може да си формира бала по различен начин от съседното училище, което също има същия профил.  

 

Ваня Кастрева съобщи и новите специалности, които ще предлагат гимназиите - банкова охрана и инкасова дейност, физическа охрана на обекти, спедиция, транспортна и складова логистика, ремонт на летателни апарати.  Изпитите на седмокласниците са на 19 и на 22 май, съответно - по български език и литература и по математика.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна