IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
19:40 | 27 март 2017
Обновен: 13:52 | 19 април 2024

Утвърдиха списък на хората, които могат да получават дарени храни

Това направи социалният министър Гълъб донев

По материала работи: Ставри Таргов
Гълъб Донев.

Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев утвърди списък на групите нуждаещи се лица и на лицата, които предоставят социални услуги, на които операторите на хранителни банки могат да предоставят дарени храни.
 
В списъка на нуждаещите се влизат 14 групи лица. Сред тях са хората с пенсии до установената линия на бедност, самотно живеещи възрастни (над 65 години), лица с 50 над 50 на сто намалена трудоспособност, семейства с деца с увреждания и домакинства, които са получили целева помощ за отопление през предходния отоплителен сезон.
 
Дарените храни ще могат да бъдат получавани от дневни центрове за деца, младежи и възрастни с увреждания, дневни центрове за стари хора, приюти, центрове за настаняване от семеен тип, домове за деца и други социални услуги.

 

Пълния списък може да се види на следния линк     https://www.mlsp.government.bg/ckfinder/userfiles/files/politiki/socialno%20podpomagane/zapovedi/Zapoved%20RD01-206%2023_03_2017.pdf

 

Черно море

Коментари

Новини Варна