IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:53 | 28 април 2017
Обновен: 20:08 | 18 април 2024

БДЖ пуска допълнителен вагон за Гергьовския влак

Ще се движи от Горна Оряховица до гара Трявна

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Министерство на туризма

БДЖ пусна допълнителен вагон за Гергьовския туристически атракционен влак на 6 май от Горна Оряховица до Трявна. Билетите бяха изкупени и това наложи добавянето на вагона. Превозвачът е подготвил изненади за всички пътници с името Георги и останалите именници.

 

Сред присъстващите на борда на гергьовския влак са група англичани, живеещи от години в България. В тяхна чест съобщенията за туристическите пътувания, организирани от БДЖ, се публикуват на страницата на компанията и на английски. Пътуващите ще разгледат вагона на Борис ІІІ като музей на колела, за чиято съдба ще научат от историка на компанията Юли Пейчев.

 

По трасето въодушевени музикални оркестри ще озвучават гарите в минутите, когато композицията е спряла.

 

Композицията ще спре в Дряново и на спирка Бачо Киро за всички, които желаят да посетят Дряновския манастир.

 

С пристигането на гарата в Трявна, учениците от местното училище по дървообработване ще поднесат на машиниста Алберт Иванов, който е реставрирал машината 16.27 дърворезба, изобразяваща локомотива. Хилда Казасян ще включи в клипа си моментите от посрещането. Жителите на Трявна ще разглеждат безплатно царския вагон.

 

Пътуващите ще се включат в шествието към града, където в продължение на три часа ще се забавляват с богатата програма по повод Гергьовден в Трявна.

Коментари

Новини Варна