IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
20:46 | 29 май 2017
Обновен: 13:36 | 19 април 2024

Линейка изхвърли пациент, нямал документи и осигуровки

Първоначално от "Спешна помощ" отричат да са пращали кола

По материала работи: Ставри Таргов
Линейка изхвърли пациент, нямал документи и осигуровки

Пациент е изхвърлен от линейка в София тази вечер. Инцидентът е станал в квартал "Сухата река". Човекът е без документи и с рана на крака. Случаят се разследва от полицията, предаде БНР.

 

Около 18,10 часа жена е подала сигнал за изоставен от линейка човек в квартал "Сухата река". Мъжът е бил взет тази сутрин от автомобил на "Спешна помощ" и откаран в болница, след получено обаждане, че здравословното му състояние се е влошило. В лечебното заведение станало ясно, че болният няма осигуровки и е без адрес в София.

 

Според неофициална информация се е налагала и тежка операция, която мъжът е отказал.  Мъж и жена са били свидетели на изхвърлянето на човека от линейката. Двамата са информирали и МВР. Полицейски патрул, който е бил наблизо, е отишъл на мястото.

 

Служителите на МВР се обадили в Спешна помощ, откъдето са отрекли техен автомобил да е в района и да е изхвърлял пациент на улицата. Полицията разследва инцидента и издирва кой всъщност е изоставил човека.  

 

От "Спешна помощ" са отрекли изобщо да са изпращали кола тази вечер, но са уточнили, че преди обед, в действителност, са откарали пациента до болницата. Източници от МВР не изключиха възможността човекът да е бил изхвърлен от линейка, собственост на лечебно заведение.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна