IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
18:27 | 15 август 2017
Обновен: 07:39 | 11 март 2024

Отново нападнаха медици

Лекар и сестра са замярани с бутилки, а друга сестра е получила удар в лицето от пациент

По материала работи: Слав Велев
Отново нападнаха медици

За два случая на агресия спрямо медици информира ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Те са от неделя и понеделник вечерта, когато по лекар и медицинска сестра са били хвърляни бутилки, а друга сестра е получила удар в лицето от пациент. Извършителите са арестувани и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

По информация на bTV дежурната медицинска сестра е била атакувана от две жени и един мъж и ударена. „Разбира се, че ни е страх, ние не сме защитени. Заплашват доктори, сестри, санитари, искат да ни убиват”, сподели санитарката Анита Желева. По думите й агресивните хора твърдели, че случаят е спешен, макар да не бил такъв.


През входа на спешното отделение може да влезе всеки и да се окаже на няколко метра от лекарските кабинети. Медиците твърдят, че ако на този вход не се сложи охрана, животът им не е защитен. „Входът на спешното няма как да има охрана в момента. Имаме охрана на болницата, която има пряка видеовръзка с коридора на отделението”, обясни обаче директорът на МБАЛ-Сливен д-р Васислав Петров.


Нападателите живеят в квартал "Надежда". Семейство Димитрови имат друга версия за случилото се – в спешното не им обърнали внимание и ги обиждали. Майката и сина са задържани за 24 часа и са платили глоба от 500 лева. По двата случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна