IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
18:52 | 16 август 2017
Обновен: 20:27 | 18 април 2024

Граждани организират протест на Корал тази събота

По материала работи: Борис Проданов
Граждани организират протест на Корал тази събота

Граждани организират национален протест в защита на плаж Корал тази събота (19 август), който ще се започне от 17 ч. на плажната ивица. Организатори са гражданско сдружение "Да запазим Корал", а поводът са зачестилите проверки от страна на общинската власт, полицията, както и самия министър на туризма Николина Ангелкова. Най-скандалният случай от миналата седмица беше полицейският обиск в палатките през нощта.


Организаторите определят действията на местната власт и ресорното министерство като "терор и репресиите над граждани, борещи се за правда и законност", които с всеки изминат ден се увеличава. В следващите дни протестиращите ще излязат и с конкретни искания.


"Свидетели сме на грубо потъпкване на гражданските ни права дори от министри и държавни институции,Заявяват те на страницата на събитието. По думите им природата е единствено предмет, ресурс и тема за плячкосване, с активното съдействие на държавните институции. "Държавното управление е сведено единствено до изпълняване на поръчки и лобиране за интересите на мафията и олигархията в България."


"По-голямо престъпление се явява да спите на палатка пред това да заграбите хиляди декари пясъчни дюни от държавата и върху тях да издигнете незаконните си хотели," възмущават се от "Да запазим Корал".

 

дневник.бг

Коментари

Новини Варна