IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:09 | 17 август 2017
Обновен: 00:08 | 16 март 2024

В неделя пускат колите по северното платно на "Орлов мост"

Ремонтите ще продължат обаче в южното платно

По материала работи: Пламен Янков
В неделя пускат колите по северното платно на "Орлов мост"

В неделя, 20 август, ще бъде пуснато движението по северното платно на бул. "Цариградско шосе" при Орлов мост (от страната на сграда "Царевецъ"), което в момента се ремонтира, съобщиха от Столичната община. Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка.

 

С това се ангажираха от фирмата изпълнител на обекта при проверка на място днес от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Евгени Крусев.


Към момента е приключило полагането на основния пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е изпълнен след цялостното фрезоване и поставяне на стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.

 

Днес започва полагане на последния износващ пласт асфалт на бул. "Цариградско шосе" по централното пътно платно за директно движение в северната част на булеварда.

 

Утре, 18 август, ще се полага последният пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Технологията на работа изисква горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави. След което ще бъде възстановено движението.

 

Ремонтните работи ще продължат в южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" (от страната на езерото Ариана), което ще се затвори за движение.

 

Едновременно с ремонта на южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между Орлов мост и бул. "Гурко".

 

При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за седем дни и да бъде възстановено движението.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна