IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
17:19 | 18 август 2017
Обновен: 18:05 | 24 февруари 2024

25 емблематични песни на юбилейния "Пирин Фолк"

Фестът в Сандански започва на 25 август

По материала работи: Ставри Таргов
25 емблематични песни на юбилейния "Пирин Фолк"

По повод юбилейното XXV-то издание на престижния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" на сцената в Летния театър в Сандански ще прозвучат 25 емблематични песни от историята на форума. Всички те са били отличени с награди или са останали в сърцата на ценителите на македонската песен и се слушат и до днес.  

 

На 25 август за пръв път ще се проведе "Детски Пирин Фолк" – конкурс за изпълнителско изкуство.  Гост-изпълнители със свои изпълнения ще бъдат Володя Стоянов – Воеводата, Радостина Паньова, Васко Лазаров, Алисия, Илиян Михов-Баровеца, Лили Цветкова.  

 

В конкурсната вечер на 26 август на сцената ще се завърнат Сашка Васева, Георги Гоцев, Боби Бакалов, Гуна Иванова, Иван Гоцев.  На Гала-вечерта своите емблематични песни ще изпълнят Севдалина и Валентин Спасови, Илия Луков, Румяна Попова, Лия, Цветелина и Благица Павловска.  

 

Покана организаторите от Фен Фолк ТВ са отправили и към Йорданка Варджийска и Райко Кирилов, но поради техни лични ангажименти няма да могат да участват. Покана са получили още Иван Дяков, Райна и Константин, не те също няма да се явят като гости на юбилейното XXV-то издание.  

 

Началото на всяка от фестивалните вечери е 20:30 ч. Билети може да се закупят в eventim.bg и партньорската им мрежа, а в Сандански и в Туристически информационен център.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна