IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
20:27 | 18 август 2017
Обновен: 20:28 | 18 април 2024

Бутнаха 10 незаконни ромски постройки в Асеновград

Акцията днес премина без инциденти

По материала работи: Ставри Таргов
Бутнаха 10 незаконни ромски постройки в Асеновград

В Асеновград бяха принудително премахнати няколко незаконни постройки в ромската махала, в местността "Лаково" над квартал "Лозница", съобщава БТА.  

 

В акцията на общината днес напълно съборени бяха още десет от описаните в заповеди за премахване общо 16 стопански и жилищни постройки. Причината да не бъдат съборени останалите е, че за пет от тях има в ход процедура по обжалване пред Административен съд - Пловдив, а една е в общ зид с обжалвано премахване на обект, уточняват от общината. От там припомнят, че до момента са премахнати общо 26 постройки в местността "Лаково".  

 

Акцията днес премина без инциденти, в присъствието на полиция и противопожарен екип.  Петима от обитаващите постройките са пожелали да попълнят анкети за социалното си положение и ще бъдат консултирани за начините да се включат в реда за чакащи настаняване, ако отговарят на условията.  

 

Същевременно започна и изграждането на приемна на РУП - Асеновград в квартал "Лозница", след като МВР и община Асеновград се споразумяха за мястото и вида на обекта.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна